Kolhamnsmotet. Foto: Trafik Göteborg. Kolhamnsmotet. Foto: Trafik Göteborg.

Fler avstängningar vid Eriksbergsmotet

Kolhamnsgatan norrut är redan stängd och från kvällen den 5 april stängs även Cronackersbron mot Lindholmen i Eriksbergsmotet. Bilister får räkna med köer och längre restid.

Eriksbergsmotet på Hisingen håller på att byggas om för att öka säkerheten och framkomligheten på Lundbyleden. Detta innebär att trafiken i området påverkas på olika sätt i perioder. Senast i raden av trafikförändringar skedde i början av mars då Kolhamnsgatan stängdes norrut och trafiken leds sedan dess om via Säterigatan. Detta gäller till den 10 juli i år.

Den 5 apri, runt klockan 20.00, är det dags för nästa avstängning vid Eriksbergsmotet. Då stängs Cronackersbron för fordonstrafik i riktning mot Lindholmen och trafiken leds om via Nordviksgatan.

Gång- och cykeltrafiken påverkas inte utan kommer fram förbi arbetsområdet.

Detta kommer framförallt att påverka trafiken till och från Eriksberg, men eftersom Kolhamnsgatan norrut är stängd samtidigt berörs fler trafikanter än så och trafiksituationen blir än mer ansträngd. Samtidigt pågår även arbeten i Lindholmsallén som begränsar framkomligheten i området runt Lindholmen.

Avstängningarna kan leda till köer i området och därför är det bra om man kan undvika rusningstid, välja andra vägar eller andra färdsätt. Om man måste ta bilen får man räkna med längre restider. Ett tips till bilisterna är att ladda ner Trafiken.nu-appen, på så sätt ser man var köerna är just nu.

Avstängningen gäller fram till den 1 juni år. Notera att bron hålls öppen i andra riktningen.

Senare i sommar mellan den 10 juni och 16 juli, stängs avfarten från Lundbyleden österifrån mot Eriksberg och påfarten från Eriksberg mot Lundbytunneln i Eriksbergsmotet. Trafiken hänvisas i första hand till Bräckemotet.

Ombyggnationen av Eriksbergsmotet väntas bli klar i höst. Då öppnas en ny anslutning till Inlandsgatan vilket kommer att förbättra framkomligheten i området.

Om artikeln

Publicerad: 2024-04-02 13:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Eriksberg Trafik Göteborg Trafikverket Vägarbeten Vägavstängningar