Timmer-, flis- och flishuggbilar samlas till den tredje upplagan av Trailer Wood Trophy på Emmaboda Flygbana. Tävlingen samlar i år ett rekordstort startfält. Foto: Tomas Ek Timmer-, flis- och flishuggbilar samlas till den tredje upplagan av Trailer Wood Trophy på Emmaboda Flygbana. Tävlingen samlar i år ett rekordstort startfält. Foto: Tomas Ek

Rekordstort startfält när Skogens Konung ska koras

Två gånger tidigare har lastbilstidningen Trailer korat ”Skogens Konung”. Fredag-lördag 3–4 maj gör de det igen. Då avgörs nämligen Trailer Wood Trophy i samband med Skog & Traktor på Emmaboda Flygbana, tävlingen för timmer-, flis- och flishuggbilar.

Tävlingen Trailer Wood Trophy blir en trevlig samlingsplats för alla som arbetar med skogstransporter. Det är för tredje året i rad som Trailer inleder vårsäsongen med att kora den snyggaste, bästa och häftigaste bilen som rullar i skogen. Detta i samband med Skog & Traktor på Emmaboda Flygbana fredag-lördag 3–4 maj.

Regerande mästare är bröderna Jimmy och Mikael Storm på Gustafssons Åkeri i Österbymo som vann förra året med sin stiliga ”Wood Limousine”, en Scania R590 timmerbil i rött och vitt. Jimmy och Mikael kommer nu tillbaka till Emmaboda för att försöka försvara sin titel.

I år möts de av tuff konkurrens. Hela 75 timmer-, flis-, och flishuggbilar är anmälda till Trailer Wood Trophy vilket är nytt rekord. Det blir en härlig samling skogsbilar för publiken att titta på.

Utöver Trailer Wood Trophy blir det på Skog & Traktor också veteranfordonsutställning med både lastbilar och traktorer samt uppskattad kortege med dessa gamla trotjänare under lördagen. Nytt för i år är också ett traktorrace som arrangeras under lördagen.

Förra året besöktes evenemanget av närmare 5 000 personer. Arrangör är Albinsson & Sjöberg i samarbete med Emmaboda kommun och Handelsbanken.

Om artikeln

Publicerad: 2024-04-30 12:30
Kategori: Nyheter
Taggar: lastbilsutställning Skogens Konung Skogsbilar Trailer Wood Trophy