Trafikpåverkan kommer att bli stor när Tingstadstunneln stängs en helg. Foto: Trafik Göteborg.

Stor trafikpåverkan när Tingstadstunneln stängs en helg

Helgen den 3–5 maj stängs Tingstadstunneln helt och trafiken leds om via Marieholmstunneln. Räkna med längre restider. Från den 6 maj öppnar båda tunnelrören för trafik igen.

Renoveringen av Tingstadstunneln har pågått sedan våren 2022. Det innebär att ett tunnelrör är stängt och E6-trafiken går dubbelriktad i det motsatta röret med ett körfält öppet i var riktning. All övrig trafik, via Lundbyleden, E20 och E45, leds om till Marieholmstunneln.

Nu går renoveringen mot sitt slut och öppnandet av båda tunnelrören närmar sig. Innan dess måste dock tunneln stängas helt under en helg.

Det sker från fredagen den 3 maj klockan 22.00 till måndagen den 6 maj klockan 05.00. Under den här perioden hänvisas trafiken till andra älvförbindelser, i första hand Marieholmstunneln.

Avstängningen kommer att leda till köer i trafiken – var därför ute i god tid och planera din resa i förväg.
– Det kommer att bli köer och längre restider, främst mellan klockan 11 och 16 på lördagen då det brukar vara som mest trafik, säger Robin Holmér, trafikanalytiker på Trafik Göteborg.

Ett tips är att kolla i Trafiken.nu-appen innan man sätter sig i bilen för att på så sätt ser var köerna är just nu. Resenärer i kollektivtrafiken håller koll på eventuella förseningar i appen Västtrafik To Go.

När tunneln öppnar igen den 6 maj är fortsatt ett körfält öppet i var riktning för E6-trafiken, men med skillnaden att trafiken då går i båda tunnelrören. Då kommer det också att vara begränsningar och risk för köer på E6 norrut mellan Olskroksmotet och Tingstadstunneln på grund av att E6 ska färdigställas.

Därför rekommenderas trafiken som kommer söderifrån och ska vidare norrut på E6 att välja andra vägar, i första hand Söder- och Västerleden och Älvsborgsbron.

Detta gäller fram till morgonen den 18 maj då ska arbetet på E6 vska ara färdigt och Tingstadstunneln öppnar med två körfält i varje riktning. Då öppnar också vissa av de anslutningar som har varit stängda under tunnelrenoveringen.

Om artikeln

Publicerad: 2024-04-25 14:29
Kategori: Nyheter
Taggar: E6 Köbildning Tingstadstunneln Trafik Göteborg Vägarbete