Volta Trucks gör comeback och har återupptagit körningar för potentiella kunder i Storbritannien. Foto: Volta Trucks. Volta Trucks gör comeback och har återupptagit körningar för potentiella kunder i Storbritannien. Foto: Volta Trucks.

Volta Trucks på rull igen i Storbritannien

Volta Trucks har haft ett tufft år som innefattade även en konkurs. Nu har företaget rest sig igen och testkörningar med potentiella kunder i Storbritsnnien. Darcica Logistics testar företagets 16-tons elektriska lastbil Zero på sina rutter leverans- och uppsamlingsrutter för lastpallar runt Oxfordshire.

Nyligen berättade vi att Volta Trucks förbereder sin comeback i Europa och nu har de kommit i gång även i Storbritannien.

Rutterna Volta Zero ska köras hos Darcica på, är cirka 16 mil om dagen. En sträcka som ligger väl inom annonserad räckvidd för fordonet. Anthony Tattersall, Darcicas ägare och direktör sade: ”Vi tror att den kommer att ha en räckvidd på 20 mil och kunna lasta cirka 10–12 pallar. Det ska bli intressant att se hur Volta Zero presterar under vår testperiod när det gäller kapacitet och laddningstider, såväl som den övergripande kör- och manövreringsupplevelsen.”

Darcicas flotta inkluderar fordon på 3,5-, 7,5- och 18-tons samt 44-tons lastbilar. Företaget har redan börjat utforska elektrifieringslösningar i den lättare delen av spektrumet och fyra Maxus eDeliver9 elektriska skåpbilar. Allt fler brittiska städer inför nollutsläppszoner som skapar tryck på transportörer att uppfylla kraven i dessa zoner. Som medlem i Palletways UK levererar Darcica mer än 30 000 pallar årligen.

Efter en period av turbulens för Volta, förvärvades företaget och hamnade på rätt kurs igen. Volta Zero är företagets flaggskepp och är en specialbyggd 16-tons elektrisk lastbil designad för stadstrafik. Fordonet har en uppsättning sensorer och kameror för att förbättra sikten runt om för föraren vilket förbättrar trafiksäkerheten, skriver Commercial Motor.

Om artikeln

Publicerad: 2024-04-09 12:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Citytransporter Darcica Ellastbil Godstrafik Miljö Nollutsläppszon Volta Trucks Volta Zero