Illustration: Berners Illustration: Berners

Byggklart för Berners stora framtidssatsning

Tillsammans med Scania Sverige har Berners planerat och projekterat en anläggning för tunga fordon som enligt Berners kommer att ligga i framkant avseende förnyelsebar energi, arbetsmiljö, mobilitet och hållbart byggande.

Nu är det dags för byggstart i Verksmon/Torvalla i Östersund.

Berners grundades 1925 och är idag en stor privat återförsäljare inom Scania och Volkswagen Group med verksamhet i Jämtlands och Västernorrlands län. Nu satsar man tillsammans med Scania Sverige på en anläggning för tunga fordon som enligt Berners kommer att ligga i framkant avseende förnyelsebar energi, arbetsmiljö, mobilitet och hållbart byggande.

– Vi är oerhört glada att kunna genomföra detta projekt, som är viktigt för både Berners- och regionens utveckling, säger Berners Tunga Fordons vd Marcus Nordqvist.

– Vi är också glada att kunna göra det tillsammans med det börsnoterade fastighetsbolaget NP3 och det lokala byggföretaget Nyman & Wänseth, tillägger Nordqvist.

Den nya anläggningen för Berners Tunga Fordon/Scania kommer att stå klar innan årsskiftet 2025/26, som final på 100-årsfirandet för Berners-koncernen. Då flyttar Berners tunga fordon från nuvarande lokaler på Fyrvalla till en ny toppmodern anläggning.

– Vi gör denna satsning för att stå väl rustade inför samhällets- och transportsektorns stora utmaningar med ambitionen att skapa ett fossilfritt samhälle, där vi kommer att arbeta med nya drivmedel såsom biogas och el, säger Marcus Nordqvist.

Nuvarande medarbetare kommer att flytta med till den nya anläggningen där även tekniker och specialister successivt kommer att nyrekryteras.

Om artikeln

Publicerad: 2024-05-02 12:59
Kategori: Nyheter
Taggar: Berners Tunga Fordon Företagsnyheter Scania Sverige