Ali Ghoce, vd på Gordon och Tommy Wreeth, Transports förbundsordförande. Fotomontage: Gordon Ali Ghoce, vd på Gordon och Tommy Wreeth, Transports förbundsordförande. Fotomontage: Gordon

Gordon tecknar kollektivavtal med Transport

Gordon tecknar avtal med Svenska Transportarbetareförbundet, Transport, om att ingå i Centrala Transportavtalet från och med 1 juni.

Det nya kollektivavtalet kommer att gälla för terminalarbetare anställda av Gordon, och blir ett komplement till Tjänstemannaavtalet som Gordon omfattas av sedan tidigare.
– Vi ser fram emot ett gott samarbete där vi tillsammans arbetar för att skapa stabilitet och förutsägbarhet i frågor om arbetsvillkor och relationen med alla anställda, säger Ali Ghoce, vd på Gordon.

Från och med 1 juni kommer avtalet att gälla för terminalarbetare i Malmö, och efter en gemensam utvärdering i höst är planen att utvidga implementeringen successivt till övriga terminaler.
– Vi och Gordon har haft en konstruktiv dialog hela vägen. Nu ser vi fram emot att terminalarbetare även i andra städer, som jobbar för Gordon, kommer att omfattas av kollektivavtal, säger Tommy Wreeth, Transports förbundsordförande.

Om artikeln

Publicerad: 2024-05-27 10:59
Kategori: Nyheter
Taggar: Gordon kollektivavtal Transportarbetareförbundet