Sveriges mest kraftfulla laddstation har öppnat – i Kristianstad

I går, torsdag, öppnade Nima Sveriges den mest kraftfulla laddstationen för elbilar – och det i Vä utanför Kristianstad. Detta är ett resultat av att Nima byggt ut sin befintliga station så att det finns 26 ultrasnabba laddpunkter – samtliga med en kapacitet på upp till 400 kW. Ingen annan station i Sverige erbjuder lika många laddpunker med en så hög effekt skriver företaget i ett pressmeddelande.

I december förra året öppnade Nima sex ultrasnabba laddpunkter längs E22 i Vä utanför Kristianstad. Nu har företaget byggt ytterligare 20 laddpunkter och erbjuder därmed totalt 26 ultrasnabba laddpunkter – alla med en kapacitet på upp till 400 kW. Ingen annan station i Sverige erbjuder lika många laddpunker med en så hög effekt, enligt Nima.

– Det känns spännande att få bjuda in landets alla elbilsbilister till Sveriges mest kraftfulla laddstation, säger Max Ackerman, projektledare på Nima.

Betalning sker genom att blippa betalkortet eller via Apple/Samsung/Google Pay direkt på en kortläsare på laddaren. Du kan även betala via Nimas app där du också kan registrera autocharge – då behöver du inte ens blippa ditt kort utan laddningen startar automatiskt när laddaren ansluts till bilen.

Oavsett betalsätt är priset 4:50 kronor per kWh.

Nima förklarar att deras laddstation i Vä inte bara är Sveriges mes kraftfulla, men även Europas största HYC 400 Alpitronic-site. Förmodligen är siten därmed Europas största 400 kW-site skriver Nima vidare.

Stationen i Vä är konstruerad för såväl tunga fordon som för personbilar.

Om artikeln

Publicerad: 2024-05-24 12:57
Kategori: Nyheter
Taggar: Elektrifiering Laddinfrastruktur Nima