Foto: Trafik Göteborg Foto: Trafik Göteborg

Tingstadstunneln stängs över helgen – räkna med köer

Helgen den 31 maj–2 juni stängs Tingstadstunneln helt för trafik på grund av efterarbeten. Under tiden hänvisas all trafik till Marieholmstunneln – räkna med köer och längre restider.

Efter två års renovering öppnade Tingstadstunneln med två körfält i varje riktning den 18 maj. Samtidigt öppnade även vissa anslutningar till E6 som varit stängda under renoveringsperioden. Trafiken på E6 har nu full kapacitet genom tunneln medan trafiken till och från Lundbyleden, från E45 och E20 fortsätter att hänvisas till Marieholmstunneln.

Därmed är renoveringen av Tingstadstunneln i stort sett klar men det återstår vissa efterarbeten. Därför måste tunneln stängas helt under den kommande helgen (31 maj-2 juni) då det bland annat ska göras kompletteringar med övergångskonstruktionen mellan land och tunneldelen.

Avstängningen sker från fredagen klockan 22.00 till måndagen klockan 05.00. Under den här perioden hänvisas trafiken till andra älvförbindelser, i första hand Marieholmstunneln.

Avstängningen kommer att leda till köer och längre restider i trafiken. När Tingstadstunneln stängdes senast, helgen den 3-5 maj, var köerna som värst mellan klockan 11 och 17.

– På E6 norrut var det som mest ansträngt mellan Ullevimotet och Gullbergsmotet. I södergående riktning blev det mest köer strax innan Marieholmstunneln och vid Gullbergsmotet, säger Robin Holmér, trafikanalytiker på Trafik Göteborg.

Trafikanter uppmanas därför att vara ute i god tid och planera sin resa i förväg. Ett tips är att kolla i Trafiken.nu-appen innan man sätter sig i bilen – på så sätt går det att se var köerna är just nu.

Med denna helgavstängning är de mest trafikpåverkande arbetena i samband med tunnelrenoveringen avslutade skriver Trafik Göteborg i ett pressmeddelande.

Om artikeln

Publicerad: 2024-05-30 12:51
Kategori: Nyheter
Taggar: Tingstadstunneln Trafik Göteborg Trafikinformation Vägarbeten