Genrebild. Foto: Tommy Holl, arkiv Genrebild. Foto: Tommy Holl, arkiv

Trafikverket: ”Sommarens vägarbeten 2024”

Det statliga vägnätet består av nästan 10 000 mil väg och under sommarmånaderna utförs mycket av våra vägarbeten. Bland arbetena finns allt från beläggningsarbeten och underhålla broar och tunnlar, till att bygga om och bygga nytt. Här berättar vi om sommarens vägarbeten:

I sommar kommer vi att vara i vägen för att kunna ta hand om den. Så skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

Syftet är att öka framkomligheten och trafiksäkerheten, minska risken för akuta fel och förbättra för såväl dig som kör på vägen som kollektivtrafiken och gång- och cykeltrafiken. På trafikverket.se kan man se pågående och planerade vägarbeten. Särskilda arbeten som kommer att påverka trafiken är bland annat:

  • E22 genom Blekinge, Kalmar län och Skåne där Trafikverket bygger om och bygger ut till motorväg, man utför dessutom ett brobyte i Kristianstad samt andra underhållsarbeten.
  • På E4:an från Helsingborg i söder och till Haparanda i norr gör Trafikverket beläggningsarbeten på en rad platser. Några platser som berörs är mellan Klevshult och Gränna, mellan Enånger och länsgränsen till Stockholms län, mellan Jävre och Haparanda, samt i anslutning till Sundsvallsbron där man även byter räcken på bron.
  • Bra att veta för dig som reser till/från Gotland via Nynäshamn är att Trafikverket gör underhållsarbeten på en äldre järnvägsbro vid trafikplats Trångsund på väg 73, vilket påverkar vägtrafiken.
  • På Västkusten öppnar E6 förbi Stenungsund för trafik i sommar efter raset i höstas, E45 rekommenderas som alternativ väg tills vi öppnar. Trafikverket gör också beläggningsarbeten på vissa sträckor av E6 genom Halland och på riksväg 40 mellan Grönkullenmotet och Nabbamotet samt mellan Landvettermotet-Ryamotet.
  • Trafikverket utför också beläggningsarbeten på E18 öster och väster om Karlstad.Varje år inträffar ett antal olyckor i samband med vägarbeten, så var försiktig både för din egen skull och för dem som jobbar på vägarna. Planera din resa och ta reda på var och när vägarbeten sker. Det är även viktigt att sänka farten för att säkerställa säkerheten för alla på vägen, rekommenderar Trafikverket i sitt pressmeddelande.

Om artikeln

Publicerad: 2024-05-30 15:40
Kategori: Nyheter
Taggar: Trafikinformation Trafikverket Vägarbeten