Foto: Tempcon Foto: Tempcon

50 procent fler Arla-transporter till EA Åkeri

Tempcons dotterbolag EA Åkeri AB, med huvudkontor i Skara, får ett utökat kontrakt av Arla Foods AB för distribution av mejeriprodukter. Det nya avtalet, som sträcker sig över fem år, innebär att EA Åkeri utökar sin distribution av mejerivaror med 50 procent.

Enligt det nya avtalet kommer EA Åkeri att ansvara för transport av mejeriprodukter mellan Arlas mejerier i Falkenberg, Götene, Jönköping, Linköping, Stockholm och Sundsvall.

Dessutom kommer de att hantera leveranserna från mejerierna till olika livsmedelsgrossister. Detta innebär att EA Åkeri tar ansvar för alla helchartrade linjer samt kringkörningar för Arla.

EA Åkeri har kört mejeriprodukter åt Arla sedan 2016 och har gradvis utökat uppdraget. Med den nya upphandlingen växer uppdraget med ytterligare 50 procent, vilket innebär att ungefär 30 fordon kommer att användas för att transportera mejeriprodukterna.

Avtalet ställer höga krav på obruten kylkedja, tidspassning och hållbarhet. EA Åkeri kör redan idag alla transporter med fossilfria drivmedel och under 2024 planeras införandet av gasfordon för att ytterligare minska klimatpåverkan.

Uppdraget påbörjades redan i början av maj och gäller i fem år.

Om artikeln

Publicerad: 2024-06-14 10:58
Kategori: Nyheter
Taggar: EA Åkeri Företagsäffärer Företagsnyheter Tempcon