Den nya generationen iC Plus från BPW analyserar bromsbelägg och prestanda. Den nya generationen iC Plus från BPW analyserar bromsbelägg och prestanda.

AI kan minska driftskostnader för trailers och släp

AI-revolutionen inom transport är ostoppbar. Nu kan trailers känna sin optimala belastning baserat på axelbelastningen, kontrollerar kritiska komponenter och utfärdar en varning innan det blir dyrt och farligt. Den nya iC Plus löpargenerationen från BPW använder IA för att analysera bromsprestanda vilket har testats i Storbritannien under flera och. Nu rullar man ut detta över hela Europa.

I åratal har BPW Group drivit digitalt nätverk av förare, gods och fordon framåt så att transportföretag kan uppnå större effektivitet med sina släp/trailerflottor

Hos BPW har man sedan länge skapat digitala tvillingr genom digitalt DNA som öppnar upp för effektivitetsvinster under hela livscykeln – från design och montering till körning, underhåll och reparation. Men det var bara början.

Med den nya iC Plus – generationen, som kommer med telematikhårdvara som standard, skapar BPW nu grunden för införandet av AI i trailern som upptäcker datamönster i utrustningen som exempelvis att ange behovet av underhåll av kritiska komponenter. Framför allt inkluderar detta bromsarna.

iC Plus informerar föraren, fordonsansvarig och trafikledaren när bromsarna behöver kontrolleras i verkstaden. Orsakerna kan vara en defekt luftslang, ett trögt bromsok eller en försvagad fjäder på cylindern vilka är typiska underhålls- och reparationsuppgifter och som med AI kan upptäckas innan dyra haverier eller till och med olyckor inträffar.

Mätning av bromsprestanda har redan visat sitt värde i Storbritannien där täta bromskontroller för släpfordon krävs enligt lag. Här har AI i åratal besparat fordonsansvariga dyra stilleståndstider. Med iC Plus anpassar BPW också sin innovation till resten av Europa.

Mätning av bromsbeläggsslitage är också beprövad med iC Plus. Den fungerar med en sensor vars signaler ger fordonsansvarig tillräcklig flexibilitet att planera ett verkstadsbesök för att byta bromsbelägg.

Om artikeln

Publicerad: 2024-06-24 12:30
Kategori: Nyheter
Taggar: AI BPW Driftskostnader iC Plus Kostnadseffektivitet Släpvagn Trailer