Chauffören Charlie och de andra på Hyltebruks Transport (Mantum) kan nu glädjas över att en av lastbilarna får sig ett ansiktslyft värt 100 000 kronor efter vinst i Klaraviks drömlastbilstävling.  Chauffören Charlie och de andra på Hyltebruks Transport (Mantum) kan nu glädjas över att en av lastbilarna får sig ett ansiktslyft värt 100 000 kronor efter vinst i Klaraviks drömlastbilstävling.

Hyltebruks Transport vann – ska nu designa drömlastbil

Under våren har alla säljande företag som auktionerat sin lastbil på Klaravik också tävlat om ett åtråvärt pris. 100 000 kronor för att designa en "drömlastbil" har glimrat i potten. Nu står det klart att Hyltebruks Transport, som sålt 13 lastbilar på Klaravik bara de senaste månaderna, får förmånen att göra sin egen lastbilsmake-over.

Tävlingsreglerna var enkla. Varje lastbil på auktion på Klaravik utgjorde ett tävlingsbidrag. När V8-röken nu lagt sig står det klart att det över 60 år gamla åkeriföretaget Hyltebruks Transport i Halland, kammar hem 100 000 kronor för att designa sin drömlastbil.

Att just de vann vinstlotten var inga höga odds. Bara under våren har företaget sålt 13 lastbilar på Klaravik.
– Jättekul att vi vann. Det här blir en extra krydda och en motivations- och stämningshöjare för alla hos oss, säger Nils-Ola Tjärnmo, vd på Hyltebruks Transport.

Totalt har Hyltebruks Transport i vilket Mantum är huvudägare, 55 tunga fordon och runt 100 släp/trailers i sin flotta. Vilken lastbil som ska få sig ett ansiktslyft är inte bestämt än. Men det finns ett gäng om budet.
– Vi har några olika i åtanke. Hursomhelst ska det bli riktigt kul att se slutresultatet när vi väl kommer dit, säger Nils-Ola Tjärnmo.

De 100 000 kronorna för make-overn får Hyltebruks Transport använda hos Pgtech som är en av Sveriges ledande aktörer för lastbilstillbehör och som också varit en partner för tävlingen i stort.
– Vi ser fram emot att hugga tänderna i det här roliga projektet tillsammans. Det finns många möjligheter till att få till ett riktigt schysst slutresultat – och det ska vi ordna, säger Philip Gunnarsson, vd på Brämhults-baserade Pgtech.

För Hyltebruks Transport är säljprocessen på Klaravik inte något nytt. Under fjolåret var man en av de mest frekventa säljarna, alla kategorier.
– Det funkar väldigt bra och sparar oss mycket tid i alla led. I allt från att hantera budgivningen och när saker säljs för export får vi service som underlättar den administrativa vardagen. Samtidigt som vi ger oss möjligheter till marknadsmässigt betalt. Vi kommer definitivt att fortsätta att sälja på Klaravik, säger Nils-Ola Tjärnmo.

En lastbil kommer dock inte att säljas på Klaravik än på ett tag.
– Vår drömlastbil vill vi nog använda lite först. Avslutar Nils-Ola Tjärnmo.

Om artikeln

Publicerad: 2024-06-17 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Hyltebruks Transport Klaravik Lastbilsauktion Lastbilsstyling Mantum Pgtech