Kartläggning visar: Sverige har den billigaste bensinen i Västeuropa

I Bilresa.se:s senaste kartläggning av drivmedelspriser i 45 europeiska länder har Sverige seglat upp som det billigaste landet i Västeuropa att tanka bensin. Det är första gången sedan 2018, då sajten började kartlägga drivmedelspriser, som det är en god idé att fylla upp tanken i Sverige inför en europeisk bilsemester.

Bilresa.se har nyligen genomfört en omfattande sammanställning av bensin- och dieselpriser i hela Europa, och resultaten visar att Sverige (vid undersökningstillfället) är det billigaste landet att tanka bensin i hela Västeuropa. Detta har aldrig tidigare hänt, då Sverige historiskt sett alltid varit ett av de dyraste länderna för bränsle.

Enligt den senaste undersökningen, genomförd den 6 juni 2024 av Bilresa.se, ligger bensinpriset i Sverige på 17,98 kr per liter.

Detta gör Sverige till det billigaste landet att tanka bensin i Västeuropa, vilket är anmärkningsvärt med tanke på att Sverige tidigare haft betydligt högre bränslepriser jämfört med sina europeiska grannar.

Sajten ger några exempel på vad soppan kostar i några andra europeiska länder:

  • Danmark: 22,79 kr per liter bensin
  • Frankrike: 20,71 kr per liter bensin
  • Tyskland: 19,96 kr per liter bensin
  • Nederländerna: 23,69 kr per liter bensin

För svenska bilister som planerar en bilsemester i västra Europa denna sommar är det alltså en god idé att tanka bilen innan avfärd.

Med de nuvarande priserna är det ekonomiskt fördelaktigt att fylla tanken i Sverige, något som tidigare varit otänkbart. Det skriver Bilresa.se i ett pressmeddelande.

I östra Europa hittar man den billigaste bensinen i Ryssland och i Belarus. Där kostar bensinen (den 6 juni) 6,54 kr respektive 7,58 kr per liter.

Om artikeln

Publicerad: 2024-06-07 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Bensin Bilresa.se bränslepris