DSV och dm startar pilotprojekt med delvis automatiserad körning. Foto: DSV. DSV och dm startar pilotprojekt med delvis automatiserad körning. Foto: DSV.

DSV och dm startar pilotprojekt

Efter flera månaders testkörning startar pilotprojektet av DSV och dm för delvis automatiserad körning. Målet är serieproduktion av den delvis automatiserade Iveco S-Way.

DSV, apotekskedjan dm, Iveco samt mjukvaruföretaget Plus inleder nu den praktiska fasen av sitt gemensamma projekt om delvis automatiserad körning. Enligt projektpartnerna genomgick Iveco S-Way en strikt test- och valideringsprocess under flera månader.

Fordonet, som är utrustat med ny Plus-mjukvara för förarövervakad, högautomatiserad körning, kommer nu att åka mellan dm-distributionscentret i Waghäusel och DSV-distributionscentret i Gernsheim. I den första fasen kommer Iveco-förarna att testa fordonet och utbilda DSV-förarna i hur fordonet ska användas.

DSV och dm är de första företagen i Tyskland som testar den halvautonoma förarassistanslösningen för lastbilar i Europa.

Om artikeln

Publicerad: 2024-07-03 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Autonom Körning DM DSV Iveco Plus