Foto: Guardia Finanza Foto: Guardia Finanza

Chaufför hade över 3 miljoner kronor i lastbilen – ”Hittade dem på marken”

När den italienska polisen hittade motsvarande cirka 3 169 885 kronor under sängen i lastbilshytten, hävdar chauffören att han hittat pengarna på marken, en förklaring varken sig polisen eller finansinspektionen köpte.

Flera media i Italien har rapporterat om hur polisen i italienska Treviso nyligen fann en stor summa pengar under sängen i en lastbilshytt. Chauffören som kör för ett Sardinskt åkeri har arresterats med misstanke om att ha stulna föremål hos sig efter att polisen inte övertygades av förarens förklaringar.

Rutinkontrollen påvisade initialt inga fel. När trailern sedan undersöktes för droger med hjälp av en hund, reagerade denna på ett sätt som gjorde att polisen än mer noggrant genomsökte både dragfordonet och trailern. Det var då man fann pengarna gömda både i trailern bakom plasten på en lastpall samt under sängen i hytten.

Chauffören sade att han i början av resan av en slump hittat ett förseglat kuvert på marken. Han hävdade även att han inte hade en aning om vad som fanns i kuvertet. Förklaringarna gick inte hem hos finansinspektionen.

I ett uttalande säger finansinspektionen att på grund av ”en icke trovärdig rekonstruktion av fakta och avsaknad av logiska förklaringar till varför föraren hade dessa kontanter, rapporteras föraren till åklagaren för att i sin ägo ha stöldgods”, skriver Trans.info.

Om artikeln

Publicerad: 2023-04-06 14:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Åtal Lastbilschaufför Pengatvätt Polis Smuggla