Foto: Scania Foto: Scania

Scanias första affär med elektriska lastbilar i Mexiko

Mexikanska livsmedelsjätten Grupo Bimbo beställer sju elektriska lastbilar. Det blir den första flottan med elektriska Scaniabilar i Latinamerika.

Scania fortsätter rulla ut elektriska lastbilar över världen. Det senaste tillskottet blir Mexiko, där världens största bageriföretag, Grupo Bimbo köper sju Scania 25P. De hundra procent elektriska fordonen kommer köras i stadstrafik och har en lastkapacitet på 11,5 ton. De utrustas med Advanced Driver Assistance System (ADAS) 2.0 och fordonen kommer att täckas av Scania-underhållsavtal.

Grupo Bimbo valde att lägga ordern efter att ha genomfört en framgångsrik testperiod av en Scania 25P. Testet gav positiva resultat när det gäller räckvidd och prestanda, enligt ett pressmeddelande från Scania.

Om artikeln

Publicerad: 2023-04-27 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Ekonomi Elektrifiering Företagsnyheter Scania