DB Schenker, nationell sponsor till Blodomloppet, samarbetade med Stockholms Stadsmission under loppet i Stockholm. Mat som löparna skänkte levererade Anders Bramsjö, Schenker Åkeri, till Stadsmissionens akutboenden. DB Schenker, nationell sponsor till Blodomloppet, samarbetade med Stockholms Stadsmission under loppet i Stockholm. Mat som löparna skänkte levererade Anders Bramsjö, Schenker Åkeri, till Stadsmissionens akutboenden.

Anders levererade 800 matkassar till Stockholms Stadsmissions akutboenden

Under Blodomloppet Stockholm körde Schenker Åkeri ut cirka 800 överblivna picknick-kassar till Stockholms Stadsmissions akutboenden.

Blodomloppet arrangerades i Stockholm den 13–14 juni med närmare 18 000 deltagare under de båda dagarna.

På eget initiativ har Blodomloppet Stockholm tidigare år skänkt överblivna picknick-kassar till Stockholms Stadsmission. I år utvecklades denna idé tillsammans med Blodomloppets nationella partner DB Schenker. Schenker Åkeri ställde upp med en eldriven paketbil samt en chaufför som transporterade överbliven mat från löparna till Stockholms Stadsmissions akutboenden.

Totalt samlades cirka 800 kassar in under de två dagar loppet pågick.
– Allt fungerade fint, vi hade ett bra samarbete med alla inblandade. För mig var det självklart att ställa upp. Jag ser det som en chans att kunna göra en viktig insats, säger Anders Bramsjö, chaufför på Schenker Åkeri och den som levererade alla picknick-kassar.

– Initiativet att skänka överblivna matkassar till Stockholms Stadsmissions akutboenden adderar ytterligare något positivt till hela Blodomloppet. Det hjälper människor i hemlöshet och minskar dessutom matsvinnet. Att DB Schenker som arbetsgivare erbjuder anställda att skänka blod på arbetstid är också en viktig hälsoaspekt. Det bidrar till ett mer hållbart samhälle. Att dessutom få leverera matkassarna fossilfritt kändes extra värdefullt, säger Piotr Jagiello, branch manager på DB Schenker i Stockholm.

Samarbetet har efter eventet fått många positiva tillrop och inspirerat fler Blodomloppsarrangörer och partners att framöver arbeta på liknande sätt.
– Det var fantastiskt att se när transporten kom fram till Sommarnatt/Vinternatt, ett akutboende för EU- och tredjelandsmedborgare. På kvällen delades maten ut till våra deltagare, det både åts och sparades till lunchlåda till dagen efter. Vi på Stadsmissionen är så glada och tacksamma över att få vara en del av det här samarbetet, säger Linnéa Karlsen, Stockholms Stadsmission.

Sara Berg, projektledare för Blodomloppet i Stockholm, ser fram emot att kunna fortsätta samarbetet kommande år, och är glad över att se hur Blodomloppet som event kan bidra till ytterligare goda syften.
– Blodomloppets främsta syfte är att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen och bidra till en bättre folkhälsa. Men vi är jättestolta och glada över att vi med hjälp av våra partners och deltagare även kan bidra till fler viktiga samhällsområden, som att ingen i Stockholm ska behöva vara utan mat och vatten. Det har varit jättefint att se hur initiativet mottogs på plats och jag ser redan fram emot att få utveckla detta till nästa år, säger hon.

Om artikeln

Publicerad: 2023-06-21 15:15
Kategori: Nyheter
Taggar: Blodomloppet DB Schenker Välgörenhet