Milstolpe för Mercedes: Danska kunder köper flest ellastbilar i Europa

Mercedes-Benz har nått en milstolpe för ellastbilar när danska kunder köper flest ellastbilar i Europa. Tillverkningen av de två helelektriska lastbilarna, eActros och eEconic, började för mindre än ett år sedan, men redan nu når redan en viktig milstolpe på den danska marknaden. Försäljningen har nått 100 enheter vilket gör Danmark till en av de europeiska marknader där flest elbilar från Mercedes-Benz-fabriken i Wörth har sålts till kunder.

Hos Hessel Trucks, som tagit över den officiella importören av Mercedes-Benz lastbilar i Danmark, förutspår Mikael Voigt en ännu större efterfrågan på de utsläppsfria lastbilarna.
– Brist på stöd och laddinfrastruktur för ellastbilar har lett till en viss återhållsamhet, men de nya försäljningssiffrorna bekräftar, trots tveksamhet, att det finns en vilja och konkreta planer hos danska åkerier och transportköpare att komma igång med omställningen, säger MikaelViogt, eMobility & PR Manager på Hessel Trucks.

eEconic är den mest sålda av de två modellerna. Det beror främst på kommunala upphandlingar där eEconic helt enkelt kan ersätta motsvarande, marknadsledande diesel- och gasdrivna versioner av Econic. Det gör att kommunerna snabbt och effektivt kan minska sina CO2-utsläpp rejält och samtidigt uppnå 100 procent lokal utsläppsfri körning i städerna.

Majoriteten av de beställda ellastbilarna som nu byggs, kommer att tas i drift senare i år.
Senare i år kommer Mercedes-Benz även att introducera en eActros 300 City-dragbil och i slutet av 2024 följer den stora dragbilen, eActros LongHaul, med en helt ny hytt och en räckvidd på över 500 km.

Om artikeln

Publicerad: 2023-06-07 09:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Batteri eEconic Ellastbil Fossilfri Godstransport Klimatomställning Laddinvfrastruktur Mercedes-Benz Miljö Vägtransport