I sju år kan nu lastbilschauffören fundera över de beslut han fattade som ledde till en persons död. I sju år kan nu lastbilschauffören fundera över de beslut han fattade som ledde till en persons död.

Fängelse för chaufför som körde ihjäl polis

En brittisk lastbilschaufför som orsakade en kollision i vilken en polisman dödades, dömdes till sju års fängelse.

Polismannen var inte i tjänst när han blev påkörd av en lastbil på A1060 i Roxwell, Essex. Efter utredning åtalades lastbilschauffören för vållande till annans död genom vårdslös körning.

I utredningen framkom bland annat att chauffören sov mellan fem och sex timmar per natt och behövde stora doser koffein för att kunna utföra sitt jobb. Risken att somna ökade då han körde på en bekant väg.

Förutom fängelse återkallas chaufförens körkort i fem år.

Kriminalinspektör Mark Fraser som också ledde utredningen, säger att polismannens död var helt onödig. ”Lastbilschaufförens agerande var hänsynslöst och fick förödande, tragiska konsekvenser för vilka han nu får fängelse för. Även om inget någonsin kommer att förändra vad som har hänt, hoppas jag att domen kommer att ge lite tröst för de anhöriga”, skriver Motor Transport.