Skånska truckern Emina är, tillsammans med kollegan och sopbilsföraren Max, nominerad till TV-priset Kristallen som årets TV-personlighet. Skånska truckern Emina är, tillsammans med kollegan och sopbilsföraren Max, nominerad till TV-priset Kristallen som årets TV-personlighet.

Ny säsong av Svenska Truckers – tillsammans med Scania

I slutet av augusti är det premiär för den åttonde säsongen av TV-serien Svenska Truckers på Viaplay/TV3. Programmet fortsätter visa upp transportbranschen som ett framtidsyrke för alla. Tack vare serien ökar antagningar till förarutbildningar och serien har sedan start varit en av kanalens populäraste. I nya säsongen får vi tmed hjälp av Scania, även medarbetare i serviceverkstäderna runt om i landet. Premiär för säsong 8 den 28 augusti på TV3 och Viaplay.

I den åttonde säsongen möter vi ett flertal nya ansikten och förare som Emma och Emelie som jobbar med att inspektera fristående tankar, inget för den som ogillar trånga utrymmen, men även gamla favoriter som skånska truckern Emina som tillsammans med sopbilsföraren Max är nominerad till TV-priset Kristallen som årets TV-personlighet.

I Sverige behövs runt 50 000 nya yrkesförare de närmaste tio åren. En stor utmaning där hela branschen behöver samarbeta för att locka fler till yrket. Svenska Truckers är en produktion initierad av branschorganisationen Sveriges Åkeriföretag för att lyfta fram en samhällsbärande bransch och det varierande och spännande chaufförsyrket. Nytt för den åttonde säsongen är att Scania kommer med som samarbetspartner, tack vare det kommer tittarna följa med bakom kulisserna när våra chaufförer och deras bilar besöker sina serviceverkstäder.

Svenska Truckers är i dag ett av de populäraste programmen på TV3 och Viaplay med ständigt ökande tittarsiffror. Programmet belönades 2020 med TV-priset Kristallen för Bästa reality-serie och har dessutom varit nominerad till samma pris ett flertal tillfällen sedan dess. Programmet skildrar kompetenta yrkesmänniskor i sitt yrkesutövande på ett ärligt, varmt och engagerande sätt.

Om artikeln

Publicerad: 2023-08-23 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Förarbrist Lastbilschaufför Realityserie Scania SVenska Truckers Sveriges Åkeriföretag TV-priset Kristallen