Med lanseringen av Evolution-modellerna i mitten av 2021 tog Renaul ett rejält kliv framåt med skarpare LED-ljus, blinkers och ett bikakegaller. Nu har man vidareutvecklat modellerna. Foto: Renault. Med lanseringen av Evolution-modellerna i mitten av 2021 tog Renaul ett rejält kliv framåt med skarpare LED-ljus, blinkers och ett bikakegaller. Nu har man vidareutvecklat modellerna. Foto: Renault.

Renault med nytt utseende och nytt innehåll

Under två år har Renault Trucks intensivt utvecklat sina modeller. Det har blivit en ny rattstång, introduktion av de förbättrade motorerna och nu kommer nästa uppgradering - en toppmodern arbetsplats i personbilsstil.

Även om Renault C och K i princip är samma lastbilar som modellerna T och T High som de varit sedan början av detta decennium, erbjuder de nya fordonen en annan känsla när man kommer in i hytten. Nedan några områden som förbättrats.

Med lanseringen av Evolution-modellerna i mitten av 2021 har Renaults tagit ett rejält kliv framåt med skarpare LED-ljus, blinkers och ett tufft mönster.

Inne i hytten har förvisso endast små ändringar gjorts varav den nya justerbara rattstången är en av dessa. I stället för att endast kunna justeras längst upp, erbjuder den nya rattstången ett större utbud av inställningar i tre olika riktningar.

Hyttinteriören har optimerats för att kombinera komfort och ergonomi och fordonen är utrustade med avancerad förarassistansteknik för att förbättra vägsäkerheten. Dessa funktioner kommer också att vara tillgängliga på de helelektriska Renault Trucks E-Tech T & C-modellerna.

Instrumentpanelen har en ny 12-tums justerbar digital huvuddisplay, kompletterad med en sekundär touch screen med ett intuitivt Android Automobile-gränssnitt för snabb åtkomst till applikationer.

För att minska bränsleförbrukningen och därmed CO2-utsläppen, kan fordonen utrustas med Optivision Map Based-systemet som överför topografiska data till fordonsdatorn under körning för att optimera växlingsstrategier. Kontroll- och kartmodulerna i Optifleets fleet managements programvara ingår också för att kontrollera och optimera körstilen samt planera rutterna mer effektivt. Denna funktion är tillgänglig som standard på Renault Trucks E-Tech T & C.

Om artikeln

Publicerad: 2023-08-07 12:30
Kategori: Nyheter
Taggar: CO2 Ellastbil Evolution Lastbil Renault Trucks