Med nigningsfunktion och bussdörr är det endast ett enda litet steg in och ut ur hytten. Foto: Renault Trucks. Med nigningsfunktion och bussdörr är det endast ett enda litet steg in och ut ur hytten. Foto: Renault Trucks.

Renault premiärvisar eldriven renhållningslastbil med bussdörr

Renault Trucks har återvänt till På Resource & Waste Management Expo (RWM) 13–14 september 2023 i Birmingham. Där visar man upp en något udda fågel bland de andra helektriska modellerna man tar med sig för avfalls- och återvinningsverksamhet gjorda för körning i miljözoner och med siktet inställt på nettonål-målet.

På den brittiska utställningen visar man upp den nya 26-tons E-Tech D Wide 6×2 låginstegshytt med bussliknande vikdörr och lågt insteg, ett enda steg, som minskar påfrestningarna för förare som ofta går in och ur hytten. Det är Renault Trucks första modell i detta utförande.

Bussdörren fälls in i hytten i stället för ut mot trottoaren och fordonet är utrustat med en ”nigningsfunktion” för ytterligare underlätta för av- och påstigning.

Alex Williams, chef för varumärke och kommunikation på Renault Trucks Storbritannien och Irland säger att man är glada över att vara tillbaka på till RWM Expo 2023 och där visa upp sina elfordon: ”Över hela Storbritannien och Irland är Renault Trucks elfordon redan i drift hos kunder inom ett brett spektrum av sektorer inklusive avfall och återvinning. Det finns omedelbara möjligheter inom sektorn att minska koldioxidutsläppen från transporter och de allra flesta RCV-fordon i Storbritannien kan faktiskt vara elektriska idag”, säger han.

Om artikeln

Publicerad: 2023-09-18 11:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Elektrifiering Ellastbil Nettonoll Renault Trucks Renhållningsfordon RWM 2023