Polisens statistik visar: ”Dieselstölderna ökar”

Under september månad anmäldes 77 transportstölder och 305 dieselstölder. Det är fler dieselstölder jämfört med månaden innan. Det visar statistik från Polisen.

I september anmäldes 77 transportstölder vilket är ungefär på samma nivå som förra året men färre stölder jämfört med tidigare år.

Bilden visar antalet stölder de senaste sex månaderna, jämförelse tidigare år.

Under september anmäldes 305 stölder av diesel ur fordonstank (samtliga fordonstyper, inkl. entreprenadfordon). Detta är fler stölder än månaden innan.

Bilden visar stöldutvecklingen under 2022- 2023.
Bilden visar de mest drabbade fordonstyperna.
Om Vägsamverkan:

Vägsamverkan är ett samverkansprojekt mellan Larmtjänst, Sveriges Åkeriföretag, Maskinentreprenörerna och Polisen för att förebygga brottslighet och därigenom öka tryggheten och trivseln längs vägarna.

Om Vägsamverkans tipstelefon:

I mars 2022 lanserade Vägsamverkan en tipstelefon vars tipsnummer är 020–315 315 och är bevakat dygnet runt. Tipsen tas emot av ett bevakningsföretag som omgående registrerar tipset hos polisen. Man kan välja om man vill lämna sina kontaktuppgifter eller vara helt anonym.

Exempel på tips som kan ringas in till Vägsamverkans tipstelefon skulle kunna vara att obehöriga personer rör sig bland uppställda långtradare på rastplatser, fordon som misstänks transportera stöldgods eller försök till stöld ur fordon. Är det ett pågående brott är det viktigt att alltid ringa 112.

Ta del av hela sammanställningenklicka här!

Om artikeln

Publicerad: 2023-10-04 08:59
Kategori: Nyheter
Taggar: Dieselstölder Larmtjänst Statistik Vägsamverkan