Nu åker representanter från Iveco ut på en turné genom de skandinaviska länderna för att presentera sin elektriska nyhet Iveco eDaily. Nu åker representanter från Iveco ut på en turné genom de skandinaviska länderna för att presentera sin elektriska nyhet Iveco eDaily.

Sverigepremiär för IVECO:s elektriska transportbil

Den 23 oktober åker Iveco ut på en skandinavisk turné med målet att lansera företagets nya elektriska transportbil, Iveco eDaily. Det är Sverigepremiär och för första gången kan nya Iveco eDaily provköras.

Nu åker representanter från Iveco ut på en turné genom de skandinaviska länderna för att presentera sin elektriska nyhet och dess fördelar.

Första stoppet turnén blir Stockholm den 23 – 24 oktober. Därefter rullar man vidare till Helsingborg den 25 oktober. Sverigepremiären avslutas i Göteborg den 26 – 27 oktober. Detta initiativ ger Iveco:s kunder möjlighet att få uppleva Iveco eDaily:s på egen hand.

Diskussionen om miljözoner har varit stor i hela Skandinavien och bland annat Stockholm stad kommer nu att införa miljözon 3 där bara lätta lastbilar som drivs på gas, bränslecell eller el får köra. Dessutom har den svenska regeringen signalerat om en eventuell dispens inför 2024 där även lättare elbilar kan få möjlighet att ansöka om klimatbidrag.

Att äntligen få introducera Iveco eDaily för den svenska marknaden är en stor händelse för Iveco.
– Det råder inget tvivel om att åkeri- och fordonsägare har den gröna omställningen högt upp på sin agenda och vi vill bidra till denna resa. Med vår turné vill vi klargöra för marknaden att Iveco eDaily är en enkel övergång till ett mer hållbart transportalternativ som dessutom är redo att beställas och levereras redan idag, säger Anders Nilsson, försäljningsdirektör på Iveco Sweden AB.