Den nya laddstationen som kommer placeras i Öjebyn, Piteå. Den nya laddstationen som kommer placeras i Öjebyn, Piteå.

Norrbottens kraftfullaste snabbladdare öppnas för allmänheten

Skoogs Bränsle meddelar att Norrbottens mest kraftfulla publika snabbladdare snart öppnas för allmänheten. Laddstationen kommer att placeras bredvid tankstationen på Hammarvägen i Öjebyn. Ytan är genomtänkt för att det enkelt ska gå att ladda även lastbilar på platsen.

Den officiella invigningen av denna snabbladdare äger rum den 22 november mellan klockan 10:30 och 14:00. Detta är en unik möjlighet för invånare och näringsliv i regionen att uppleva framtidens laddningsmöjligheter. Kommunalrådet Patrik Lundström kommer att klippa bandet vid 13:00 och markera denna betydelsefulla händelse.

En av de unika aspekterna med denna snabbladdare är möjligheten till batterilagring. Med en kapacitet på 400 kilowatt är detta i skrivande stund den kraftigaste laddaren för allmänheten. Batterilagringen gör det möjligt att ladda elbilar med mycket mindre belastning på elnätet. Detta ökar tillgängligheten, kortar laddningstiden och gör den mer praktisk och bekväm för elbilsägare att använda.

Om artikeln

Publicerad: 2023-11-03 11:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Batterilagring Elektrifiering Ellastbil Klimatomställning Laddstation Piteå Skoogs Bränsle Snabbladdare