Bättre miljö för många. Bättre miljö för många.

DHL Express satsar på leveranser med Ford E-Transit

Ford Sverige och DHL Express går tillsammans mot en grönare framtid via ett gemensamt samarbete för att elektrifiera DHL:s fordonsflotta i Sverige. Detta partnerskap markerar ett stort steg mot hållbara transporter och minskad miljöpåverkan.

DHL, ett av världens största transport- och logistikföretag, har nu tagit emot de 50 första helt elektriska Ford E-Transit skåpbilar till sin svenska verksamhet. Bilarna kommer att bli en del av DHL:s växande flotta av elektrifierade fordon och bidrar till företagets hållbarhetsmål som inkluderar både utsläpp av koldioxid men även säkra och trygga miljöer för medarbetare och kunder.

De första 50 Ford E-Transit skåpbilarna är skräddarsydda för DHL:s behov och breddar tillgången till hållbara transportlösningar anpassade för distributionen.

Att DHL Express nu går över till helt elektriskt och väljer nya E-Transit som transportbil illustrerar tydligt Ford E-Transit kompetens och förmåga att sörja för olika typer av företag och deras varierande behov. Kombinationen av att den finns i 25 olika varianter, har hög lastkapacitet och lång elektrisk räckvidd har på kort tid gjort detta till ett mycket populärt helelektriskt val hos DHL Express.

DHL har sikte på att vara koldioxidneutrala år 2050 och strävar efter att 60 procent av ”första och sista milen-transporterna” ska utgöras av eldrivna fordon till 2030.

E-Transit skåpbilen, byggd och anpassad i Fords fabriker och med inredning framtagen tillsammans med Modul-System har gjort den optimal för DHL:s verksamhet där krav på trygga och säkra arbetsmiljöer är av prioritet. Bilarna är utrustade med den senaste säkerhets- och assistanstekniken som bland annat inkluderar en 360-graders kamera som ger föraren ökad sikt runt om bilen samt adaptiv farthållare som förutom att ge trygghet till föraren även minskar risken för olyckor. Dessutom är inredningen anpassad och utrustad med skydd för huvud och axlar. Ett specialanpassat insteg till lastutrymmet förbättrar tillgängligheten där föraren gör många stopp under en dag.

Introduktionen av E-Transit är en av flera modeller som Ford lanserar i närtid. Under 2024 kommer en rad elektrifierade transportbilar introduceras på den svenska marknader i olika storleksklasser. Först ut är Transit Custom som nyligen vann utmärkelsen ”Årets Transportbil 2024” och i slutet av året Transit Courier som även den blir helt elektrifierad.

Om artikeln

Publicerad: 2024-01-10 14:30
Kategori: Nyheter
Taggar: DHL DHL Express. Ford Sverige Elektrifiering Ford E-Transit Godstransport Klimatomställning Miljö