DFDS har lagt order på totalt 225 eldrivna lastbilar från Volvo. Till vänster Roger Alm, vd för Volvo Lastvagnar, t h Niklas Anderson, Executive Vice President, Logistic Division på DFDS. Foto: Volvo Trucks. DFDS har lagt order på totalt 225 eldrivna lastbilar från Volvo. Till vänster Roger Alm, vd för Volvo Lastvagnar, t h Niklas Anderson, Executive Vice President, Logistic Division på DFDS. Foto: Volvo Trucks.

DFDS beställer 100 ellastbilar av Volvo

Volvo Lastvagnar har fått en order på 100 eldrivna lastbilar från logistikföretaget DFDS. Med den senaste ordern har DFDS nästan fördubblat antalet ellastbilar från Volvo till totalt 225 vilket är den största flottan av tunga ellastbilar i Europa.

DFDS, ett av de stora rederi- och logistikföretagen i norra Europa, ser en växande efterfrågan på transportlösningar med lägre miljöpåverkan. För att möta efterfrågan har företaget lagt ytterligare en order på 100 batterielektriska lastbilar från Volvo.

Tidigare har DFDS köpt totalt 125 tunga ellastbilar från Volvo. 95 av dessa går i trafik i Sverige, Danmark, Litauen, Belgien och Nederländerna medan de återstående 30 lastbilarna ska levereras under 2024. Genom sina ellastbilar har DFDS minskat utsläppen av växthusgaser med 1 516 ton i slutet av 2023, enligt Well-to-wheel/DFDS.

De nya ellastbilarna kommer att placeras i Sverige och ytterligare åtta marknader i Europa, bland annat Storbritannien, Irland, Nederländerna och Belgien. Lastbilarna kommer att vara de uppdaterade och mer energieffektiva modellerna av Volvo FH Electric och FM Electric.

DFDS har för närvarande den största flottan av tunga elektriska lastbilar i Europa och är på god väg att nå sitt mål om att ha minst 25 procent av lastbilsflottan elektrifierad till 2030.

DFDS vill driva den gröna omställningen inom vägtransporter och företagets utökade flotta av elektriska lastbilar kommer inte bara bidra till att minska klimatpåverkan från deras verksamhet.
– Det kommer också att göra det möjligt för DFDS att stötta fler företag som vill minska koldioxidutsläppen i sina leveranskedjor. De 100 nya eldrivna lastbilarna understryker vårt engagemang för att driva utvecklingen framåt, säger Niklas Anderson, vice verkställande direktör och chef för logistikavdelningen på DFDS.

Några av de nya ellastbilarna kommer att användas för att transportera gods till och från Volvo Lastvagnars fabrik i Tuve utanför Göteborg.

Om artikeln

Publicerad: 2024-03-18 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: DFDS Ellastbil Godstransport Klimatomställning Miljö Volvo Lastvagnar