Oscar Hyléen blir den 1 maj ny vd för Sveriges Åkeriföretag. Oscar Hyléen blir den 1 maj ny vd för Sveriges Åkeriföretag.

Oscar Hyléen ny vd i Sveriges Åkeriföretag

Styrelsen för Sveriges Åkeriföretag, branschorganisationen för en av landets största näringar, har utsett Oscar Hyléen till ny vd. ”Det är med glädje jag välkomnar Oscar Hyléen till uppdraget som vd i Sveriges Åkeriföretag”, säger Mikael Nilsson, styrelseordförande i Sveriges Åkeriföretag.

Oscar Hyléen har gedigen erfarenhet som företagsledare och en lång bakgrund inom kommunikation och opinionsbildning från stora svenska företag och marknadsledande rådgivare.
– Han har verkat i ett flertal olika näringslivssektorer inklusive logistikbranschen och e-handeln. Det gör honom synnerligen väl lämpad att leda vår verksamhet, säger Mikael Nilsson.

Sveriges Åkeriföretag representerar 5 000 företag med cirka 100 000 medarbetare. Åkerinäringen omsätter omkring 205 miljarder kronor och svarar för cirka 3,5 procent av Sveriges BNP.

Med Oscar Hyléen som vd får åkerinäringen ett starkt, engagerat och visionärt ledarskap, fortsätter Mikael Nilsson.
– Han får ansvar för att utveckla organisationen och leda vår bransch in i framtiden, med fokus på hållbar omställning, teknisk förändring, affärsutveckling och kompetensförsörjning. Detta genom ett effektivt påverkansarbete och nära samarbete med politik, myndigheter och näringslivet i övrigt, säger Mikael Nilsson.

Tusentals åkeriföretag ser dagligen till att det finns fungerande leveranser. Branschen påverkas av snabb teknisk utveckling och spelar en nyckelroll i energiomställningen.
– Att åkerinäringen har rätt förutsättningar för att möta och dra nytta av förändringarna är centralt för näringslivet, tillväxten och samhället i stort. Jag är hedrad och glad över förtroendet att leda en av Sveriges största näringar in i framtiden och känner ett stort engagemang för uppdraget, säger Oscar Hyléen.

Oscar Hyléen tillträder uppdraget den 1 maj 2024.

Fakta om Oscar Hyléen i korthet
2000: Rådgivare JKL
2005: Rådgivare Diplomat
2006: Co-founder och rådgivare Brunswick Group Stockholm
2008: Head of Investor Relations MTG
2010: Vice President Post Nord
2014: Vd och Koncernchef Diplomat Group
2019: Vice vd Rocker
2021: Vice vd och operativ chef på Nstart

Om artikeln

Publicerad: 2024-03-27 10:18
Kategori: Nyheter
Taggar: Åkeri Åkeribranschen Godstransporter Oscar Hyléen Sveriges Åkeriföretag transportbranschen Vägtransporter