Nu tar Dagab ännu ett steg framåt i sin elektrifieringsplan och beställer fem nya Iveco eDaily transportbilar. Nu tar Dagab ännu ett steg framåt i sin elektrifieringsplan och beställer fem nya Iveco eDaily transportbilar.

Dagab köper fem nya elbilar från IVECO

Elektrifieringen av transportbranschen rullar på och nu tar distributören Dagab ännu ett viktigt steg in i en mer elektrisk framtid. Genom att investera i fem nya transportbilar av märket Iveco eDaily kan de både uppfylla morgondagens miljözonkrav och samtidigt möta behovet av tillräcklig lastkapacitet, en konkurrenskraftig TCO och en lugn och bekväm arbetsmiljö för föraren.

Transportbranschen genomgår just nu en av de mest påtagliga förändringarna i sin historia genom övergången till elektrifierade fordon. Omställningen är en reaktion på ett eskalerande behov av hållbara transportlösningar och får allt större fäste i branschen över hela världen.

Hos Dagab, Axfoods inköps- och logistikbolag har man länge varit måna om att erbjuda miljömedveten transport och i dag körs många av företagets tunga fordon på bland annat biogas och el.

Nu tar de ännu ett steg framåt i sin elektrifieringsplan och beställer fem nya Iveco eDaily transportbilar som både möter morgondagens miljözonskrav och samtidigt uppfyller Dagabs krav på lastkapacitet, en bra total ägandekostnad och en bättre arbetsmiljö för föraren.

De fem nya transportbilarna från Iveco markerar startskottet för elektrifieringen av den lätta delen av Dagabs fordonsflotta.

Elektrifiering är en nödvändighet i dagens samhälle, säger Krister Kjellström, fordonschef på Dagab, som anser att det är på tiden att företaget också elektrifierar sin lätta transportflotta.

Han tillägger att det har varit lättare att implementera det på den tunga sidan.
– Med lätta bilar har vi haft utmaningar med räckvidd och viktbegränsande körkortsregler eftersom drivlinan på en ellastbil väger mer och i sin tur påverkar hur mycket gods vi kan lasta i bilarna. Men med eDaily kan vi uppfylla kraven vi har på fyllnadsgrad och samtidigt få den räckvidden vi behöver tack vare tre stora batteripackar på totalt 111 kW, säger Krister Kjellström.

Om artikeln

Publicerad: 2024-04-04 13:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Dagab Elektrifiering Elfordon Ellastbil Godstransport Iveco Iveco eDaily Laddinfrastruktur Transportbilar