Foto: Sveriges Åkeriföretag Foto: Sveriges Åkeriföretag

Ny topplista ska lyfta fram transportbranschens framtidstalanger

Sveriges Åkeriföretag, SÅ, lanserar Topp 40 under 40, en ny topplista där åkerinäringens främsta unga talanger och kompetenser kommer att lyftas fram. Nomineringen till topplistan startar idag. Det skriver SÅ i ett pressmeddelande.

Åkerinäringen, med omkring tiotusen företag och en omsättning på 3,5 procent av Sveriges BNP, är en viktig bransch för ett väl fungerande samhälle och ett växande näringsliv.

Branschen har en central roll att spela i den pågående omställningen mot minskade klimatutsläpp, där många nya initiativ idag tas av unga, engagerade företagare och medarbetare.

Med den nya talanglistan Topp 40 under 40, vill SÅ lyfta fram företagare och branschmedarbetare som med sitt engagemang är verkliga transporthjältar som håller samhället rullande. Listan syftar till att synliggöra personer som med sin drivkraft, kunskap och prestationsförmåga spelar en viktig roll för svensk åkerinärings framtid.

– Vi tycker att fler talanger och nyttiga krafter i transportnäringen ska lyftas fram i den pågående omställningen. Därför lanserar Sveriges Åkeriföretag nu en helt ny topplista för att uppmärksamma skickliga och engagerade unga företagare, förare och tjänstemän i olika delar av branschen, säger Oscar Hyléen, vd på Sveriges Åkeriföretag, och fortsätter:

– Med talanglistan Topp 40 under 40 vill vi ge unga, duktiga talanger ett viktigt erkännande. Samtidigt vill vi inspirera fler till att våra tänka djärvt och nytt, och till att ta nya initiativ för framtiden!

Nomineringen av talanger till Topp 40 under 40 är öppen från och med idag, till den 6 september i år.

Till Topp 40 under 40 kan inte enbart nomineras framgångsrika företagare. Även särskilt kompetenta, inspirerande och engagerade branschmedarbetare kan nomineras. Exempelvis den person som sprider glädje på arbetsplatsen, den som är en särskilt skicklig förare, den som har genomfört projekt på ett exceptionellt framgångsrikt sätt, eller den som driver en särskilt framgångsrik transportverksamhet.

Nomineringen är som tidigare nämnt öppen. Du kan skicka in din nominering med en motivering till topp40@akeri.se. Alla inskickade förslag granskas av en särskild jury.

Om artikeln

Publicerad: 2024-05-07 14:13
Kategori: Nyheter
Taggar: Chaufförsbrist Sveriges Åkeriföretag Topp 40