Skolbussen som återuppstod – nu kan den bli din!

Stefan Karlsson, pensionerad åkare, kände en otrolig glädje när han år 2000 upptäckte sin gamla skolskjutsbuss bakom en lada i Skaratrakten. Han hoppade ur sin lastbil och utbrast, ”Wow, det var ju denna Volvobuss jag och min bror åkte i för 35 år sedan! Den måste jag rädda.” Nu är den till salu!

Renoveringen tog mer än 20 år och allt fick byggas upp från grunden. Resultatet blev en buss finare än ny. Nu är Stefan 76 år och vill minska sin bilsamling, vilket är anledningen till att bussen säljs den 26 maj på samlarbilsauktion hos Bilweb Auctions.

Åren runt 1955 åkte Stefan och hans storebror varje skoldag med bussen. Bak finns två bänkar och på var och en av dem fick fem skolbarn plats. Dessutom kunde ett barn åka fram bredvid chauffören.

Stora summor har lagts på renoveringen då ägaren lejt bort alla arbeten med kaross, inredning och teknik till proffs. När bussen blev klar har den använts för bröllopskörningar och event.

Modellen kallades på sin tid för ”spetsnos” och byggde på Volvos minsta lastbil, LV101, som delade teknik och front med personbilen som var föregångare till Suggan.

För en köpare kan denna buss vara särskilt intressant då den är i behändig storlek, lättkörd och dessutom den enda kända av sitt slag i Sverige.

År 2022 registreringsbesiktigades bussen färdig och kunde åter göra nytta och sprida glädje.

Läs mer om bussen – och om hur du kan lägga ett bud på den genom att klicka här!

Om artikeln

Publicerad: 2024-05-23 10:59
Kategori: Nyheter
Taggar: Auktioner Bilweb Veteranfordon