DSV Carbon Pricing Fee-program ska påskynda koncernens nettonollresa. Foto: Genrebild. DSV Carbon Pricing Fee-program ska påskynda koncernens nettonollresa. Foto: Genrebild.

DSV Carbon Pricing Fee programme

DSV räknar med att kunna samla in mer än 1 miljard danska kronor som ska användas till att stödja initiativ för att minska CO2-utsläppen i deras verksamhet till 2027. Pengarna kommer från en intern koldioxidavgift.

DSV driver sen ett tag tillbaka ett program som heter DSV Carbon Pricing Fee med syfte att stödja initiativ som ska minska CO2-utsläppen i verksamheten.

Som en av världens stora transport- och logistikleverantörer menar DSV att man har ett ansvar att vara aktiva i branschens övergång till mer CO2-neutrala metoder. DSV Carbon Pricing Fee-programmet kommer att påskynda företagets nettonollresa.

Programmets syfte är för det första att stimulera ansträngningarna för att minska koldioxidutsläppen i hela DSV:s verksamhet. Baserat på en intern koldioxidavgift kommer de som släpper ut mest att få betala den högsta koldioxidavgiften varje månad.

Avgiften tillhandahåller även finansiering för DSV:s koncerngemensamma initiativ för att minska koldioxidutsläppen. Fram till 2027 räknar man med att samla in mer än 1 miljard danska kronor som kommer gå till att stödja initiativ för att minska koldioxidutsläppen i hela verksamheten.

Hittills har 16 projekt fått finansiering genom fonden. Det handlar bland annat om projekt med fokus på solenergi, eltruckar och LED-belysning i lager.

Om artikeln

Publicerad: 2024-07-09 09:10
Kategori: Nyheter
Taggar: CO2-utsläpp DSV DSV Carbon Pricing Fee Klimatomställning Miljö Nettonollresa