Aldrig tidigare har Gasrec upplevt en större efterfrågan på biometan. Foto: Gasrec. Aldrig tidigare har Gasrec upplevt en större efterfrågan på biometan. Foto: Gasrec.

Biometan alltmer populärt i Storbritannien

Biometan ökar i popularitet enligt den brittiska leverantören Gasrec. Volymerna för biometan har nått sina högsta nivåer någonsin i Storbritannien enligt biometanleverantören Gasrec. Samtidigt trycker EU på för alltmer elektrifiering som framtidens lösning på utsläppen.

Volymerna nådde en rekordhög nivå i juni 2023 och Gasrec tror att de kommer att fortsätta att öka på grund av åkeriers väntande beställningar av gasdrivna lastbilar till sina fordonsflottor.

Försäljningen i juni är den högsta för biometan i företagets historia och representerar en ökning med 250 procent jämfört med mars 2020 när efterfrågan sköt i höjden före pandemin.

James Westcott, COO för Gasrec, sade: ”Åkerierna pressas av sina kunder att minska CO2-utsläppen och vi ser att flytande biogas (LBG) är den mest lönsamma, lättillgängliga lösningen samt att den är lämplig för långväga transporter och snabba tankningstider.”

Hittills i år har Gasrec redan öppnat tre nya tankningsanläggningar vilket utökar deras nätverk till 16 platser. Ytterligare tre stationer ska installeras före årets slut.

I Storbritannien är biometan betydligt billigare än diesel. ”Det innebär att kunderna kan spara pengar samtidigt som de förbättrar hållbarheten i transporterna”, sade James Westcott och avslutar med att uppmana åkerierna som vill satsa på gaslastbilar, att tala med sina bränsleleverantörer så snart som möjligt för att säkerställa att de kan ha infrastrukturen för tankning på plats där det behövs och att förstå gaspriserna. ”Efterfrågan är just nu exceptionell”, avslutar Westcott i Commercial Motor.

Om artikeln

Publicerad: 2023-08-01 10:04
Kategori: Nyheter
Taggar: Biogas Biometam CNG CO2 Gaslastbil Gasrec Godstransporter Klimatomställning LBG LNG CBG