Volvo har börjat sälja elektriska lastbilar i Malaysia. Foto: Volvo Lastvagnar. Volvo har börjat sälja elektriska lastbilar i Malaysia. Foto: Volvo Lastvagnar.

Volvos ellastbilar säljs i Malaysia

Volvo Lastvagnar påbörjar nu försäljning av batterielektriska lastbilar i Malaysia. Volvo är först med att erbjuda tunga, utsläppsfria lastbilar i Malaysia.

Volvo Lastvagnar fortsätter sitt inträde på nya marknader med sitt utbud av batteridrivna ellastbilar. Malaysia är det senaste exemplet där logistikföretaget Swift Haulage Berhad har köpt två Volvo FM Electric. Malaysia har en nationell plan för att nå nettonollutsläpp av växthusgaser till 2050 och elektrifiering av vägtransporter är en viktig åtgärd för att nå detta mål.

Volvo Lastvagnars vd i Malaysia Anthony O’Connell är glad över att nu även kunna räkna in Malaysia som en av företagets marknader. Med en andel på 21 procent av marknaden för tunga lastbilar i Malaysia säger O’Connell att de har en viktig roll att spela för att minska transportsektorns koldioxidutsläpp.
– Våra lastbilar kommer att bidra till att minska klimatpåverkan samtidigt som de ökar säkerheten för trafikanter och skapar en bättre arbetsmiljö för förarna. Vi är stolta över vårt samarbete med då de är pionjärer inom elektriska lastbilar i Malaysia, säger han.

Hos Swift Haulage Berhad tror man att denna teknik kommer att revolutionera branschen och man vill gärna leda vägen mot en effektivare och grönare framtid.
– Vi är fast beslutna att konvertera majoriteten av vår flotta till ellastbilar till 2030, säger Loo Yong Hui, vd på Swift Haulage Berhad Group.

Volvo Lastvagnar har ett brett sortiment med totalt sex elektriska tunga lastbilar. Inledningsvis kommer tre av dessa modeller att säljas i Malaysia.

Volvo Lastvagnar siktar på att 50 procent av den globala försäljningen av nya lastbilar ska vara elektriska lastbilar år 2030. Företaget har hittills sålt runt 5 000 ellastbilar i ett 40-tal länder runt om i världen. Volvos elektriska lastbilar finns nu i Europa, Nordamerika, Asien, Latinamerika och Afrika.

Om artikeln

Publicerad: 2023-08-16 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Ellastbil Fossilfria transporter Klimatomställning Laddinfrastruktur Volvo FM Electric Volvo Lastvagnar