Hedin Mobility Group börjar sälja BYD

Hedin Mobility Group stärker sitt partnerskap med BYD som svensk distributör av elektriska lastbilar. Efter en framgångsrik lansering av elektriska personbilar 2022, följt av transportbilar 2023 inkluderar den senaste utvecklingen även nu BYD-lastbilar.

Det utökade partnerskapet markerar en strategisk satsning på den svenska marknaden för elektriska lastbilar och speglar företagens gemensamma engagemang för att främja hållbar mobilitet.

Partnerskapet innebär att Hedin Electric Mobility AB kommer att distribuera det nuvarande och kommande produktutbudet av helt elektriska lastbilar från BYD på den svenska marknaden. Försäljningen kommer att inledas under sommaren med Hedin Trucks som återförsäljare.

BYD (Build Your Dreams) grundades år 1995 som ett batteriföretag och har tillverkat bilar sedan 2003. BYD tillverkar både laddhybrider och helt eldrivna bilar och bussar. I dag är BYD Kinas största biltillverkare som totalt sålde mer än tre miljoner personbilar i fjol.

Företaget är ett multinationellt högteknologiskt företag som ägnar sig åt att använda teknologiska innovationer för ett bättre liv. De finns nu i fyra branscher inklusive Auto, Electronics, New Energy och Rail Transit. De har verksamhet i över 70 länder och BYD Europe har sitt huvudkontor i Nederländerna.

Om artikeln

Publicerad: 2024-02-14 11:30
Kategori: Nyheter
Taggar: BYD CO2 Elektrifiering Ellastbil Hedin Electric Group Hedin Mobility Group Kina Klimatomställning